3 Eylül 2012 Pazartesi

Kingdom Rush


Herkesin evinde son model,oyunları kaldırabilecek bilgisayar olmayabilir. Veya bilgisayarınızda yer yoktur,büyük büyük dosyalar da indirmek istemiyor olabilirsiniz,hatta ve hatta zamanınız yoktur belki.

Kingdom Rush,armorgames tarafından sitede yayınlanan,mükemmel bir flash oyundur. Şimdi belki de flash oyun olduğunu görüp de “ööeeh” diyenler olacaktır,ama inanın bu öyle bir oyun değil.

İnternet üzeirnden oynanabilecek,bilgisayarınıza indirmeye gerek kalmadan oynayabileceğiniz çıtır çerez bir oyundur Kingdom Rush. Grafikleri bugüne kadar oynadığım flash oyunların içinde en iyi olan oyundur.

Oyundaki amacımız,gelen yaratıklara karşı belli türlerde elinizde var olan paraya göre bina kurup,kendi alanınıza geçmelerini engellemektir. Oyunda ilerledikçe belli yıldızlar puanlar kazanıyorsunuz,ve bu puanları isteğinize göre,bina ya da özelliğinizi güçlendiriyorsunuz. Bazı yerlerde farklı kombinasyonlar denemek zorunda kalabilirsiniz,çünkü gelen düşmanlar kullandığınız bazı binalara karşı koruması olabiliyor. Benim ise bulduğum en iyi yöntem,Sorceror Tower’dan çıkartılan Elemental,ve reinforcements güçlendirmesidir. Tabi ki kendi kombinasyonunuzu kendiniz oluşturunca daha zevkli olacaktır.

Oyunun artıları genel olarak grafik ve pratiklik üzerinedir. Oyunu kurmanıza gerek kalmaz,direk siteden oynayabilirsiniz(üye olursanız kaydınız online olarak kaydedilecektir). Grafikleri ise çok tatlı olan,yer yer de başka oyunların karakterlerini içinde barındıran mükemmel bir zaman öldürgecidir.

Kötü yönü ise,üye olmadığınızda bazen kafasına göre kaydınızın silinmesidir. Ayrıca Premium content fiyatı 10 TL gibi bir fiyata çıkıyor,ki o da az bir miktar değil bu kadar küçük oyun için. Premium’da ise 3 tane bonus bölüm,15 yıldız,başlangıçta fazladan para,ve reinforcements’a Mortal Kombat,Street Fighter,ya da Star Wars karakterlerinin kıyafetlerini giydirebiliyorsunuz. Bir anda yanınızda savaşan ufak Liu Kang’ler,Darth Vader’lar oluşuveriyor,bu bile gülümsetiyor aslında. 

Can sıkıntısında zaman öldürmek isteyenlerin kesinlikle vazgeçmeyeceği,bitince üzüleceği oyundur. Grafiklerine,ve bir dahaki böümde acaba ne olacak sevdasıyla saatler geçmiş olur,dikkat ediniz.

oyun dünyası

çok yakında burada ve oyunayısı.blogspot.com'da oyun incelemelerim başlayacaktır.

eski oyunlar,indie,flash oyunları,hatta facebook oyunlarına ufak da olsa bakış atacağım. pek kimsenin oynamadığı oyunlar olacak genelde,ya da eskide kalmış,mükemmel olanlar.

çok sıkıldıysanız,çıtır çerezlik bişeyler arıyorsanız bu ufak oyunlara bakmalısınız.

Başımız Sağolsun

bu ülkede gerçek olan iki sandık var. birisi bildiğimiz seçim sandığı. diğeri ise,malesef,gençlerimizi bayrağımızla kuşayıp gömdüğümüz sandık.

ama bazıları için söylediğim o ilk sandık daha önemli.

gerçekten diyecek bir şey yok. milletimizin başı sağolsun.

eski şarkılar

eski şarkıları hep daha güzel bulmuşumdur. içinde duygu barındırır çünkü. o zamanlarda hazırlanan şarkıyı bir kişi hazırlar,sözünü yazar,bestesini yapar,düzenler,ve kulaklarımızın pasını silecek şekilde o müzik bizlerle buluşurdu. o sözlerde hangi duygu,hangi hikaye anlatılırsa anlatılsın,içinde kaybolup gidersiniz. paul anka'nın "put your hand on my shoulder" ya da tanju okan'dan "kadınım" şarkıları birer örnektir.


evet eskiden insanlar endüstri için,para için değil;gerçekten duygusal olarak bir şeyler hissettiği için yazardı. bir şairden farklı görmüyorum onları. 

bir iş ne zaman para için yapılırsa,anlayın ki kalite kalmamıştır.

kış geliyor bağıra çağıra...


yaz sonu geldi,yazlık yerlerde ayrılıklar başladı,havalar soğumaya başladı. arkadaşlar geri dönecek,kimisi okuluna,kimisi memleketine;ama sen panda,sen yaz kış evindesin.

mor ve ötesi'nin "kış geliyor" şarkısı her yaz bitişinde aklıma gelir. bu mevsimi güzel özetler,her ne kadar asıl anlatmak istediği farklı bir şey olsa da.